EVERSHEDS, Dublin 2011

Our design for this legal firm included the integration of the conference rooms with a flexible public reception area. The 4.5m wide folding wall is fully retractable, allowing the space to be opened up for large presentations. The surface relief of walnut-veneered panelling depicts world time zones, with brass studs locating the locations of Eversheds offices internationally.

Photography by Alice Clancy

Detail of walnut lining, with time zone profiled texture across surface to folding wall

Reception area and conference room opened for Town Hall setting

Timber linings to ceiling and walls, polished plaster to wall

Folding door with radial pattern in grain of timber

 

Template developed in collaboration with Knut Klimmek, who was responsible for the installation of bespoke joinery

 

 

RIAI Award Winners, 2017